OVER ONS

Bo taartjes

Wij zijn Nicole en Elisja, en wij zijn in 2020 aan BO_taartjes begonnen. Elisja is het creatieve brein en Nicole zorgt voor de structuur. Zoals ze zelf zegt: “ik zorg voor de rust in de creatieve chaos” Nicole ondersteunt in drukke periodes met het bakken maar het grootste gedeelte wordt gebakken door Elisja. Nicole werkt dan de recepten uit, probeert ze uit en typt ze geordend uit. Zo hebben we samen al wat succes recepten verzameld.

Hoe is het begonnen…

Elisja: “Al jaren ben ik bezig met het bakken van de lekkerste taarten. Nooit via een recept maar ik werk het uit in mijn hoofd en bedenk hier de lekkerste smaak combinaties. Gelukkig mag het resultaat dan ook nog eens heel goed uitpakken. Op verjaardagen werd vaak niet geloofd dat het zelf gebakken gebak was. Steeds weer vertelden mensen mij dat ik er maar eens iets mee moest gaan doen. Ongeveer een jaar geleden maakt ik dus de eerste taart op bestelling. Natuurlijk een taart die ik nog nooit eerder had gebakken. Het werd een Tony chocolonely caramel seasalt cheescake. Nogal een uitdaging. Na flink wat uren in de oven en nog meer uren in de koelkast ging hij in een doos naar de eerste klant. Dat was nogal spannend! (zacht uitgedrukt) Ondertussen zijn we een jaar verder en bak ik bijna ieder weekend voor verschillende bestellingen. Nog steeds maak ik graag mensen blij met mijn overheerlijke creaties!”

Nicole: “Elisja inspireert mij om de lekkere recepten uit te proberen en te laten proeven aan mijn familie en collega’s. Tevens breng ik stuctuur aan in de recepten van Elisja omdat zij het liefst van alles uit haar hoofd bij elkaar gooit, ze heeft een enorme ervaring in het bakken waardoor het bijna nooit mislukt. Nu we een paar succes recepten hebben ontwikkeld moeten we ervoor zorgen dat deze altijd het zelfde smaken met de beste kwaliteit. Tevens vindt ik het erg gezellig om samen met Elisja te bakken en kan ik veel van haar leren. Natuurlijk leert ze ook veel van mij. We vullen elkaar heel goed aan omdat we eigenlijk heel verschillend zijn. Onze droom? Samen een koffie/lunchroom openen met iedere dag verse brownies en gebak!”